Sportivi Profesioniști

Sportivi Profesioniști

Vizele P-1 pentru sportivi profesioniști, artiști și interpreți

Sportivii de performanță care doresc să locuiască în SUA sau să câștige un venit trebuie să se califice, în general, fie pentru viza P-1 pentru sportivii recunoscuți pe plan internațional, fie pentru viza O-1 pentru persoanele cu abilități extraordinare. Ambele vize necesită sponsorizare din partea unui angajator din SUA sau agent.

Vizele P-1 sunt potrivite pentru sportivii și artiștii care nu îndeplinesc standardul de “abilitate extraordinară” necesar pentru o viză O. În practică, vizele P sunt utilizate cel mai adesea de către sportivii care joacă în cadrul unei echipe sau de către artiștii care fac parte dintr-un ansamblu artistic, pentru călătorii pe termen scurt, cum ar fi turneele sau campionatele.

Sportivii și artiștii care dețin o viză P-1 și care fac parte dintr-o echipă sau grup nu pot presta muncă sau servicii individual, în afara echipei sau grupului de care aparțin, pe perioada valabilității vizei.

Există două modalități prin care o echipă sportivă sau un grup de divertisment poate obține statutul P-1 pentru membrii săi: fie prin reputația internațională a întregii echipe sau a grupului, când fiecare membru primește viza P-1, fie prin reputația individuală a fiecărui membru la nivel internațional.

De regulă, sportivilor profesioniști le este mai ușor să se califice pentru viza P-1 decât pentru o viză O-1. Viza P-1 este eliberată pe durata sezonului sau a contractului, până la maxim cinci ani, și poate fi reînnoită.

Firma de avocatură Bocancea Law Firm are o experiență vastă cu vizele P-1. Ruslan Bocancea este avocat licențiat în Minnesota și este autorizat să reprezinte clienții în fața tuturor autorităților de imigrare, inclusiv în fața instanțelor, USCIS, ICE, CBP și ambasadelor SUA.