Logodnici și Soți

Logodnici și Soți

Vize K-1 pentru logodnicii, soții și soțiile cetățenilor americani

Viza K-1, cunoscută și sub numele de viză pentru logodnici, permite cetățenilor străini să intre în SUA pentru a se căsători cu un cetățean american. După ce solicitarea pentru viza K-1 este aprobată, cetățeanul străin dispune de 90 de zile pentru a se căsători cu cetățeanul american.

Cum puteți obține viza K-1

Procesul de solicitare a unei vize K-1 presupune completarea și depunerea unor formulare la Serviciul pentru Cetățenie și Imigrație al SUA (USCIS). De asemenea, sunt necesare dovezi care să ateste că ambii parteneri sunt liberi legal să se căsătorească și că au avut o întâlnire în persoană în ultimii doi ani. În plus, căsătoria lor trebuie să fie posibilă din punct de vedere legal conform legilor statului american în care va avea loc.

După ce USCIS aprobă petiția, logodnicul străin trebuie să se prezinte la interviu la ambasada sau consulatul SUA pentru obținerea vizei K-1.

În cazul în care viza K-1 este aprobată, logodnicul poate intra în SUA și se poate căsători cu cetățeanul american în termen de 90 de zile. Copiii eligibili ai solicitanților de vize K-1 pot solicita vize K-2. Trebuie depuse cereri separate pentru fiecare aplicant în parte, iar fiecare solicitant de viză K trebuie să achite taxa aferentă pentru solicitarea vizei.

Firma de avocatură Bocancea Law Firm are o experiență vastă cu vizele de logodnă K-1. Ruslan Bocancea este avocat licențiat în Minnesota și este autorizat să reprezinte clienții în fața tuturor autorităților de imigrare, inclusiv în fața instanțelor, USCIS, ICE, CBP și ambasadelor SUA.