Modele și artiști

Modele și artiști

Vize pentru modele și artiști

Viza temporară P-2

Viza temporară P-2 le permite artiștilor să participe la programe de schimb cultural reciproc în SUA, care are la bază un acord între o organizație americană și una străină. Această viză temporară este oferită pentru un spectacol sau serie de spectacole culturale unice și este limitată la un număr de participanți.

Există puține cerințe pentru aceste programe de schimb, atât timp cât artiștii implicați sunt de același calibru, vor fi angajați în condiții similare și pentru perioade de timp similare, iar numărul de persoane care fac obiectul schimbului este același.

Este important să rețineți că viza P-2 nu este destinată imigranților sau persoanelor care intenționează să rămână permanent în SUA. În plus, angajatorii americani trebuie să respecte regulile stricte privind angajarea și plata artiștilor străini.

Viza temporară P-3

Dacă sunteți interesat să participați temporar la un program cultural, artistic sau de divertisment unic în Statele Unite, viza P-3 poate fi opțiunea potrivită pentru dvs. Această viză are ca scop principal facilitarea schimbului cultural între SUA și alte țări, și vă oferă oportunitatea de a vă prezenta și promova talentele și cultura în fața publicului american.

Pentru a obține o viză P-3, trebuie să călătoriți în Statele Unite fie individual, fie în cadrul unui grup, cu scopul de a dezvolta, interpreta, reprezenta, pregăti sau preda un spectacol sau o prezentare unică de etnie, folclorică, culturală, muzicală, teatrală sau artistică. În plus, programul cultural sau artistic la care veți participa în Statele Unite trebuie să ofere posibilitati de învățare sau dezvoltare a formei dvs. de artă.

Perioada maximă de ședere inițială este de 1 an, dar această poate fi prelungită cu până la 1 an în cazul în care este necesar pentru a continua sau finaliza evenimentul, activitatea sau prestația

Viza temporară O-1

Viza O-1 este o viza temporară care se adresează persoanelor cu abilități extraordinare în artă, știința, educație, afaceri, sport, producții cinematografice sau de televiziune.

Pentru a fi eligibil, solicitantul care aplică pentru o viză O-1 trebuie să demonstreze că deține abilități și competențe excepționale într-unul din domeniile de mai sus și că meritele i-au fost recunoscute pe plan național și/sau internațional.

Viza O-1 poate fi eliberată pe o durată de maxim 3 ani, în funcție de activitatea sau de evenimentul pentru care este solicitată.

Soţul/soţia şi copiii minori (necăsătoriţi şi sub 21 de ani) ai aplicantului principal pot solicită viza O-3. Această viză permite familiei să însoțească titularul de viză O-1/O-2 pe teritoriul SUA pe toată durata vizei.  Membrii familiei pot studia în SUA, dar nu beneficiază și de drept de muncă.

Pentru mai multe informații despre vizele O-1, puteți consulta acest articol: https://vizesua.com/viza-o-1-pentru-persoane-cu-abilitati-extraordinare/

Firma de avocatură Bocancea Law Firm are o experiență vastă cu vizele de tip O și P. Ruslan Bocancea este avocat licențiat în Minnesota și este autorizat să reprezinte clienții în fața tuturor autorităților de imigrare, inclusiv în fața instanțelor, USCIS, ICE, CBP și ambasadelor SUA.