Medici și Rezidenți

Medici și Rezidenți

Vize pentru Medici și Rezidenți

Medicii și rezidenții medicali pot avea acces la un program de schimb de experiență în SUA prin intermediul unei vize J-1. Scopul programului poate fi de a participa la un program educațional aprobat, de a preda, instrui, studia, observa, conduce cercetări, consulta, demonstra abilități speciale, primi instruire sau educație medicală.

Comisia Educațională pentru Medicii Străini Absolvenți (The Educational Commission on Foreign Medical Graduates – ECFMG) este recunoscută de către Departamentul de Stat al SUA și este autorizată să sponsorizeze medicii străini pentru viza J-1.

După finalizarea programului în SUA, titularii vizei J-1 trebuie să se întoarcă în țara lor de origine pentru o perioadă de 2 ani, astfel încât să poată aplica și transmite cunoștințele dobândite în SUA.

Absolvenții medicali pot aplica și pentru o viză H-1B, care se acordă pentru muncă temporară în domenii considerate specializate.

Pentru a putea aplica pentru viza H-1B, medicii absolvenți trebuie să fi trecut examenele necesare, să dețină o licență sau autorizație de practică recunoscută în SUA și să aibă posibilitatea de a practica medicină fără restricții, fie ca absolvenți ai unei școli medicale din SUA sau din străinătate.

Firma de avocatură Bocancea Law Firm are o experiență vastă cu aceste tipuri de vize SUA. Ruslan Bocancea este avocat licențiat în Minnesota și este autorizat să reprezinte clienții în fața tuturor autorităților de imigrare, inclusiv în fața instanțelor, USCIS, ICE, CBP și ambasadelor SUA.