Vești bune pentru cei care doresc să emigreze în Statele Unite! Au început înscrierile pentru Loteria Vizelor 2023 (“Diversity Visa Program DV-2023”).

Vă puteți înscrie gratuit prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial, https://dvprogram.state.gov/ , până la data de 9 noiembrie 2021, 7:00 PM, ora României.

Pentru ediția DV-2023 au fost alocate aproximativ 55.000 de vize de imigrant pentru participantii din țările cu rata mica de emigrare în SUA, printre care și România.

La înscriere este necesar să aveți o fotogratie recentă, realizată în conformitate cu cerințele din instrucțiunile programului, disponibile si în limba română.  Atenție! Dacă folosiți fotografia de la aplicațiile anterioare, veți fi descalificați.  În plus, solicitantul principal are nevoie și de pașaport valabil la momentul înscrierii.  Această cerinţă nu se aplică însă și dependenţilor acestuia (soţ/soţie şi copii).

În vederea unei înregistrări corecte, va sfătuim să urmăriți cu atenție toate instrucțiunile prezentate pe pagina oficială a Departamentului de Stat al SUA, precum și recomandările noastre făcute pentru editiile anterioare.  Înregistrarea în programul loteriei se face doar online și nu necesită mult timp pentru completarea formularului de înscriere.

Puteți afla dacă vă numărați printre fericiții câștigători începând cu 7 mai 2022.  În acest sens, este foarte important să vă păstrați numărul unic de confirmare atribuit la înregistrare.  Doar pe baza acestuia puteți verifica online pe Entrant Status Check (www.dvlottery.state.gov ) dacă cererea dvs. a fost selecţionată pentru etapa următoare.

Mult succes!