Vești excelente pentru cei care doresc să emigreze în Statele Unite și s-au înscris în cursa pentru Green Cardul american!  Începând cu 8 mai 2022, veți putea afla dacă vă numărați printre norocoșii câștigători ai Loteriei Vizelor 2023 (“Diversity Visa Program DV-2023”).

Pentru a verifica dacă ați câștigat, trebuie să vizitați site-ul Departamentului de Stat al SUA https://dvprogram.state.gov/  şi să introduceți datele personale și numărul de confirmare atribuit la înscriere.  Doar pe baza acestor informații puteți afla accesând  Entrant Status Check (https://dvprogram.state.gov/ESC/ ) dacă cererea dvs. a fost selecționată pentru etapa următoare.

De reținut că simpla selecție nu presupune obținerea automată a Green Cardului.  Găsiți mai multe despre criteriile de eligibilitate în acest articol.

Pentru programul Diversity Visa 2023 au fost alocate aproximativ 55.000 de vize de imigrant pentru participanți din țări cu rată mică de emigrare în SUA, printre care și România.

Foarte important!  Departamentul de Stat al Statelor Unite nu va trimite scrisori de notificare prin postă sau pe e-mail care să anunțe selecția câștigătorilor.  Prin urmare, vă recomandăm să tratați cu neîncredere orice e-mail sau scrisoare care vă informează că ați câștigat loteria sau, mai mult, prin care vi se solicită să achitați o sumă de bani pentru obținerea Green Cardului. 

Conform unei statistici oferite de Departamentul de Stat al SUA, 264 români au fost selectați pentru programul “Loteria vizelor 2022”.